• fp banner1
  • SKIW - Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie

Nieuws & activiteiten

SKIW / ENVAQUA Koelwaterdag


koelwaterdag 2aOp donderdag 7 december organiseert SKIW in samenwerking met ENVAQUA, en actief ondersteund door Deltalinqs en VEMW, een bijeenkomst waar het thema Koelwater centraal zal staan.

Tijdens deze Themadag Industrieel Koelwaterdag zal met presentaties, pitches en een paneldiscussie onder meer aandacht worden besteed aan de ervaringen van industriële koelwatergebruikers, nieuwe ontwikkelingen op het gebied van koelwaterbehandeling en de invloed van big data en van huidig en toekomstig (Europees) beleid. Uiteraard zal ook Legionella-preventie en -beheer aan de orde komen. En er zal gepeild worden of er behoefte is aan de oprichting van een landelijk KoelwaterPlatform.

Waterinnovator of the Year 2017 : Pathema

Pathema heeft met haar Industrial Vortex Generator (IVG) de verkiezing Water Innovator of the Year 2017 gewonnen. De winnaar is 16 februari bekendgemaakt tijdens het Watervisie Congres op de RDM Campus in Rotterdam. De drie andere genomineerden waren: Power-to-proteïn, NEO-Alginaat en verbeterde Biogasproductie en Slibverwerking door een combinatie van technieken.

Praktijkcases behandeling industrieel afvalwater - 5e seminar

KNW en SKIW organiseerden op donderdag 26 januari 2017 het 5e seminar in de reeks 'Praktijkcases Behandeling Industrieel Afvalwater, voor en door de praktijk', met een bezoek aan FUJIFILM Manufacturing Europe B.V. en de afvalwaterzuiveringsinstallatie van NWB Tilburg B.V. Lees verder voor verslag en presentaties.

Verslag Belgisch-Nederlands Watersymposium 2016

Hoog bezoek tijdens het Belgisch-Nederlands Watersymposium 2016 in Eindhoven. Koning Filip woonde, samen met de officiële delegaties het plenaire middagdeel bij, in het kader van zijn staatsbezoek aan ons land.

Dit tweede grensoverschrijdende Belgisch-Nederlands Watersymposium op 30 november 2016, werd georganiseerd door het Vlaams Kenniscentrum Water (Vlakwa/VITO), de Stichting Kennisuitwisseling Industriële Water-technologie (SKIW) en het Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW). Thema: ‘Robuuste watersystemen en circulaire economie, wat is uw water (of dat van uw buurman) waard?’

Video's Watersymposium 2016

video watersymposium 2016sBekijk de video's van het Belgisch Nederlandse Watersymposium 2016 in Eindhoven, met sfeerimpressies en voorbeelden van grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van water technologie.