• fp banner1
  • SKIW - Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie

Nieuws & activiteiten

Bijeenkomst Industrieel Koelwater

op .

koeltorenOp donderdag 7 december organiseert SKIW in samenwerking met ENVAQUA een bijeenkomst over Industrieel Koelwater, met presentaties en pitches over onder andere (Europees) beleid en nieuwe ontwikkelingen.

Vlaams-Nederlandse Inspiratiedag - Afvalwaterzuivering in het buitengebied

op .

iqua inspiratiedagProjectconsortium I-QUA (Interreg Vlaanderen-Nederland) organiseert samen met het Vlaams Kenniscentrum Water (Vlakwa) en SKIW op donderdag 19 oktober 2017:

Vlaams-Nederlandse inspiratiedag rond robuuste watersystemen, afvalwaterzuivering in het buitengebied en circulaire economie voor wetenschappers, bedrijfsleven als overheid

Video's Watersymposium 2016

op .

video watersymposium 2016sBekijk de video's van het Belgisch Nederlandse Watersymposium 2016 in Eindhoven, met sfeerimpressies en voorbeelden van grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van water technologie.

Waterinnovator of the Year 2017 : Pathema

op .

Pathema heeft met haar Industrial Vortex Generator (IVG) de verkiezing Water Innovator of the Year 2017 gewonnen. De winnaar is 16 februari bekendgemaakt tijdens het Watervisie Congres op de RDM Campus in Rotterdam. De drie andere genomineerden waren: Power-to-proteïn, NEO-Alginaat en verbeterde Biogasproductie en Slibverwerking door een combinatie van technieken.

Praktijkcases behandeling industrieel afvalwater - 5e seminar

op .

KNW en SKIW organiseerden op donderdag 26 januari 2017 het 5e seminar in de reeks 'Praktijkcases Behandeling Industrieel Afvalwater, voor en door de praktijk', met een bezoek aan FUJIFILM Manufacturing Europe B.V. en de afvalwaterzuiveringsinstallatie van NWB Tilburg B.V. Lees verder voor verslag en presentaties.

Verslag Belgisch-Nederlands Watersymposium 2016

op .

Hoog bezoek tijdens het Belgisch-Nederlands Watersymposium 2016 in Eindhoven. Koning Filip woonde, samen met de officiële delegaties het plenaire middagdeel bij, in het kader van zijn staatsbezoek aan ons land.

Dit tweede grensoverschrijdende Belgisch-Nederlands Watersymposium op 30 november 2016, werd georganiseerd door het Vlaams Kenniscentrum Water (Vlakwa/VITO), de Stichting Kennisuitwisseling Industriële Water-technologie (SKIW) en het Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW). Thema: ‘Robuuste watersystemen en circulaire economie, wat is uw water (of dat van uw buurman) waard?’