SKIW

AGENDA

mei 2019 | 7e Symposium Praktijkcases Behandeling Industrieel Afvalwater - exacte datum volgt binnenkort

 

Terugblik

30 januari 2019 | Nationaal Water Symposium 2019

juni 2018 | Themamiddag Ervaringen met Legionella in Koelwater

mei 2018 | 6e Symposium Praktijkcases Behandeling Industrieel Afvalwater

OVER SKIW

SKIW Secretariaat
FME - Envaqua
Zilverstraat 69
2718 RP Zoetermeer

T 079 - 353 1263
E info@skiw.nl
W www.skiw.nl

 

SKIW Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie

SKIW Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie

logoStichting Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie (SKIW) richt zich op het stimuleren van kennisuitwisseling op het gebied van industriële watertechnologie.

SKIW onderscheidt zich van andere platforms doordat alle onderdelen van de watersector zijn vertegenwoordigd, zowel eindgebruikers, kennisinstituten en adviesbureaus, als de branche vereniging van leveranciers.

Stichting Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie (SKIW) richt zich op het stimuleren van kennisuitwisseling op het gebied van industriële watertechnologie. De stichting onderscheidt zich van andere platforms doordat alle onderdelen van de watersector (eindgebruikers, branche vereniging van leveranciers, kennisinstituten en adviesbureaus) zijn vertegenwoordigd.

Tevens wordt bij de samenstelling van het bestuur rekening gehouden met de noodzaak om contacten te leggen met andere platforms voor kennisuitwisseling, zoals de Vereniging voor Energie, Milieu en Water, Waternetwerk, Wetsus, KWR en Envaqua en het Technologisch Top Instituut (TTI) Water. Het secretariaat van SKIW wordt verzorgd door Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW).

SKIW is ontstaan uit het in 1990 gestartte 'Koelwaterproject Industrie'. Dit project was een samenwerking tussen de gebruikers en leveranciers van koelwater-conditioneringsmiddelen, en dat bleek een uitstekend discussieplatform. Het heeft oa geleid tot de ontwikkeling van de Nederlandse NEN 7420 norm en het ontwerp ISO TC 156. In 1995 is door de deelnemers aan dit project de werkgroep Waterbehandeling opgericht.

In het SKIW bestuur is kennis en ervaring vanuit de hele sector vertegenwoordigd.