• fp banner1
  • SKIW - Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie

Publicaties

Hieronder vindt u SKIW presentaties, verslagen, nieuwsberichten, en andere publicaties over industriële watertechnologie. U kunt de publicaties downloaden, en vindt u de publicatie interessant? Deel deze dan met uw netwerk!

Big data uit duizenden koeltorens

op .

Waterforum artikel door Adriaan van Hooijdonk, april 2017

Over de hele wereld heeft Nalco Water, leverancier van chemicaliën en automatiseerder van waterbehandelingsprocessen, 36.000 3D Trasar-systemen geïnstalleerd, veelal in koeltorens. Dat betekent dat het bedrijf jaarlijks uit 27 miljoen datapunten gegevens kan verzamelen over potentiële corrosie, vorming van minerale aanslag en microbiële verontreinigingen. Slimme software van Microsoft maakt het mogelijk om aan de hand van deze data bijvoorbeeld het optimale reinigingsmoment van membranen te bepalen.

Download het complete artikel: Big data uit duizenden koeltorens

Legionellabesmetting en -preventie: de stand van zaken

op .

H2O-online artikel door Antoine van Hoorn (VonkWater) en Jacob Bruin (Bruin4Legionella), mei 2017

Sinds het uitbreken van veteranenziekte ruim veertig jaar geleden, is er al veel bekend geworden over legionellabacteriën en de door deze bacteriën veroorzaakte ziekte. Er zijn diagnostische methoden ontwikkeld en er is kennis opgedaan over de natuurlijke habitats en andere ecologische bronnen. In veel landen is wetgeving voor preventie geïmplementeerd. Jaarlijks wordt echter in Europa nog steeds bij meer dan 6.000 patiënten veteranenziekte geconstateerd en elk jaar vinden er wereldwijd nieuwe uitbraken plaats. 

Duurzaam watergebruik : de industrie heeft er nog wat moeite mee

op .

Duurzaam watergebruik: is de industrie een andere wereld dan de publieke watersector (waterschappen en drinkwaterbedrijven)? Is zuinig omgaan met water voor de industrie minder interessant? Er wordt in elk geval minder snel geïnvesteerd in duurzame watertechnologie. Wat zijn de belemmeringen?

sept 2015: Vlaams – Nederlands Watersymposium 2015

op .

SKIW organiseert sinds vele jaren Het Nationaal Water Symposium bij RHDHV in Amersfoort. In 2015 werd het roer omgegooid en ontstond het idee om eens over de grens te kijken. Hieruit is een samenwerking ontstaan met onze zuiderburen van Vlakwa, VEMW en KNW en was 17 september in de Avans Hogeschool Breda Hét Vlaams Nederlands Watersymposium een feit!

Een boeiend plenair programma, gevolgd door 3 parallelle sessies met elk 6 sprekers, 9 Ronde Tafel gesprekken (matchmaking, zoeken naar grensoverschrijdende projecten), bezocht door bijna 200 bezoekers... het was een groot succes!