• fp banner1
  • SKIW - Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie

Publicaties

Hieronder vindt u SKIW presentaties, verslagen, nieuwsberichten, en andere publicaties over industriële watertechnologie. U kunt de publicaties downloaden, en vindt u de publicatie interessant? Deel deze dan met uw netwerk!

Big data uit duizenden koeltorens

op .

big data2Over de hele wereld heeft Nalco Water, leverancier van chemicaliën en automatiseerder van waterbehandelingsprocessen, 36.000 3D Trasar-systemen geïnstalleerd, veelal in koeltorens. Dat betekent dat het bedrijf jaarlijks uit 27 miljoen datapunten gegevens kan verzamelen over potentiële corrosie, vorming van minerale aanslag en microbiële verontreinigingen. Slimme software van Microsoft maakt het mogelijk om aan de hand van deze data bijvoorbeeld het optimale reinigingsmoment van membranen te bepalen.

Waterforum artikel door Adriaan van Hooijdonk, april 2017
Download het complete artikel: Big data uit duizenden koeltorens

Legionellabesmetting en -preventie: de stand van zaken

op .

legionella koeltorens2Sinds het uitbreken van veteranenziekte ruim veertig jaar geleden, is er al veel bekend geworden over legionellabacteriën en de door deze bacteriën veroorzaakte ziekte. In veel landen is wetgeving voor preventie geïmplementeerd. Jaarlijks wordt echter in Europa nog steeds bij meer dan 6.000 patiënten veteranenziekte geconstateerd en elk jaar vinden er wereldwijd nieuwe uitbraken plaats. Natte koeltorens maken een groot deel uit van de sinds 1976 bekende legionella-uitbraken met veel slachtoffers.

Download het complete artikel: Legionellabesmetting en -preventie: de stand van zaken
H2O-online artikel door Antoine van Hoorn (VonkWater) en Jacob Bruin (Bruin4Legionella), mei 2017

Duurzaam watergebruik : de industrie heeft er nog wat moeite mee

op .

watergebruik industrie2Duurzaam watergebruik: is de industrie een andere wereld dan de publieke watersector (waterschappen en drinkwaterbedrijven)? Is zuinig omgaan met water voor de industrie minder interessant? Er wordt in elk geval minder snel geïnvesteerd in duurzame watertechnologie. Wat zijn de belemmeringen?

Johan van Mourik (SKIW): 'De industrie is huiverig; bedrijven geven de voorkeur aan robuuste, proven technology’

H2O artikel van Loes Elshof, over een weerbarstige werkelijkheid, met enkele inspirerende voorbeelden. (H2O juni/juli 2016)

Download hier

sept 2015: Vlaams – Nederlands Watersymposium 2015

op .

SKIW organiseert sinds vele jaren Het Nationaal Water Symposium bij RHDHV in Amersfoort. In 2015 werd het roer omgegooid en ontstond het idee om eens over de grens te kijken. Hieruit is een samenwerking ontstaan met onze zuiderburen van Vlakwa, VEMW en KNW en was 17 september in de Avans Hogeschool Breda Hét Vlaams Nederlands Watersymposium een feit!

Een boeiend plenair programma, gevolgd door 3 parallelle sessies met elk 6 sprekers, 9 Ronde Tafel gesprekken (matchmaking, zoeken naar grensoverschrijdende projecten), bezocht door bijna 200 bezoekers... het was een groot succes!