WELKOM BIJ SKIW

Stichting Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie

SKIW Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie

SKIW Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie

SKIW Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie

SKIW Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie

SKIW Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie

koelwaterdag 2aKoelwaterenquête - VEMW doet onderzoek naar de stand van zaken met betrekking tot koelwater in de industrie.

Door middel van een enquête worden knelpunten en oplossingen voor mogelijke problemen in beeld gebracht. VEMW werkt hierbij samen met SKIW Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie die met name verantwoordelijk is voor het opstellen en uitvoeren van de enquête.

De resultaten van de koelwaterenquête zullen in het najaar gepresenteerd worden.

Achtergrond
In veel industriële productieprocessen wordt oppervlaktewater gebruikt voor koeling. Hiervoor worden in de praktijk afhankelijk van de specifieke situatie verschillende koelsystemen toegepast, zoals bijvoorbeeld doorstroom-koelsystemen en recirculatie-koelsystemen. Adequate koeling, het goed functioneren van een koelsysteem, is voor bedrijven vaak een randvoorwaarde om te kunnen produceren.

Enquêteresultaten en BREF ICS
De best beschikbare technieken met betrekking tot koeling in de industrie staan beschreven in Europese richtlijnen, de zogenaamde BREF Industrial Cooling Systems (BREF ICS). Dit document vormt de basis voor de wet- en regelgeving op het gebied van koeling. Het huidige document stamt uit 2001, en is anno nu gedeeltelijk achterhaald. De ontwikkelingen op koelwatergebied hebben immers niet stil gestaan.

De enquête zal naar verwachting waardevolle informatie opleveren voor koelwatergebruikers. Daarnaast kunnen de enquêteresultaten worden gebruikt als de stem van de koelwatergebruikers moet doorklinken bij de toekomstige herziening van de BREF.

Bekendmaking resultaten Koelwaterenquête
Inmiddels hebben een 25-tal bedrijven de enquête ingevuld. Interpretatie van de aangeleverde informatie zal de komende tijd plaatsvinden. Naar verwachting zullen de resultaten na de vakantieperiode kunnen worden gepresenteerd.

Contact en informatie
Voor eventuele vragen of opmerkingen over deze koelwaterenquête kunt u contact opnemen met Thessa de Ridder (VEMW), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Antoine van Hoorn (SKIW), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.