SKIW Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie

SKIW Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie

logo envaquaENVAQUA is de branchevereniging van water- en milieutechnologiebedrijven. Diverse expertgroepen zijn actief op het gebied van industriële watertechnologie: Expertgroep WaterCycle, Expertgroep Koelwater en Expertgroep Legionella. Ook is er een werkgroep Biobased Technologies.

 

ENVAQUA Expertgroepen

  • Expertgroep WaterCycle richt zich op innovatieve oplossingen rondom proces- en afvalwater. Zowel waterbehandeling en hergebruik, als de terugwinning van reststoffen. Om kennis te delen of bezig te zijn met wet- en regelgeving. SKIW levert de voorzitter van deze expertgroep.
  • Expertgroep Koelwater werkt aan bewustwording om de risico's van koeltorens te verlagen en duurzaamheid te vergroten, en is betrokken bij wet- en regelgeving. Het doel is om zo min mogelijk water, chemicaliën en energie te verbruiken. SKIW levert de voorzitter van deze expertgroep.
  • Expertgroep Legionella deelt kennis over legionellapreventie, en is betrokken bij wetgeving rondom legionellapreventie en -beheer voor o.a. proces- en koelwater.
  • In oprichting is een ad-hoc Expertgroep die zich gaat buigen over de problematiek rond het voorkomen van legionellabacteriën bij biologische zuiveringsinrichtingen.

Betrokkenheid van SKIW

  • SKIW is vertegenwoordigd in de ENVAQUA Expertgroepen WaterCycle, Legionella en Koelwater, en in de werkgroep Biobased Technologies.

Contact en informatie