SKIW Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie

SKIW Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie

envaqua seminar medicijnrestenDe laatste jaren wordt veel onderzoek gedaan naar uiteenlopende aspecten van medicijnresten en ziekteverwekkers (pathogenen) in de waterketen. Onder meer naar hotspots en (het monitoren van) effecten, en naar de werking en effectiviteit van bestaande en nog te ontwikkelen nazuiveringstechnieken.

Met korte interactieve lezingen zal de problematiek van probleemstoffen in drinkwater en oppervlaktewater belicht worden, tijdens een vakbeurs Aqua Nederland seminar op 13 maart georganiseerd door Envaqua ism SKIW.

Medicijnresten, pathogenen en andere probleemstoffen in de waterketen

Drinkwaterbedrijven zijn bezorgd en vinden dat er beter rekening moet worden gehouden met de drinkwatervoorziening bij industriële lozingen. Tweede Kamerleden dringen aan op scherpe maatregelen. Loopt de (drink)watervoorziening gevaar? En: hoe gaan waterleveranciers én watergebruikers om met incidenten?

De overheid heeft ondertussen niet stil gezeten. Zo ligt er een Delta-aanpak Waterkwaliteit en er is beleid gekomen voor de aanpak van 'Zeer Zorgwekkende Stoffen'. Vorig jaar is daar de 'Structurele aanpak van opkomende stoffen' bijgekomen.

Seminar Zuivering medicijnresten en pathogenen
Tijdens de vakbeurs Aqua Nederland organiseert Envaqua ism SKIW een seminar over medicijnresten, pathogenen en andere probleemstoffen in de waterketen, op dinsdag 13 maart  van 14.00 – 15.30 uur.

Er worden korte interactieve lezingen gegeven, waarin wordt ingegaan op probleemstoffen in drinkwater en oppervlaktewater, en het meten daarvan. Verder worden ingegaan op microplastics, microverontreinigingen, industriële lozingen en de gevolgen daarvan, en de knelpunten die dit veroorzaakt in de beschikbaarheid van grondstoffen voor de drinkwatersector.

Sprekers

  • Rob Eijsink, stuurgroepsecretaris Bodem & Infrastructuur bij VEWIN
  • Roy Tummers, directeur water bij VEMW
  • Etteke Wypkema, innovatiemanager bij waterschap Brabantse Delta
  • Ruud Steen, hoofd Markt en Advies bij Het Waterlaboratorium

Doelgroep
Afvalwatertechnologen, industriële eindgebruikers, beleidsmakers in het waterdomein (waterschappen en ministeries), onderzoekers en adviseurs.

Specifiek voor beursbezoekers - Heb je uitdagingen op het gebied van zuivering van afvalwater of drinkwater? Ben je op zoek naar innovaties en wil je in contact komen met waterleveranciers? Kom dan naar het Industrial Matchmaking event op 13 maart. Tijdens dit event kun je in contact komen met relevante partijen.

Meer informatie
Datum: dinsdag 13 maart 2018
Aanvang: 13.30 uur
Inhoudelijke programma: 14.00 – 15.30 uur
Locatie: Evenementenhal Gorinchem, Franklinweg 2, Gorinchem

Details en aanmelden
Envaqua | Seminar zuivering medicijnresten en pathogenen